Postupak u tijeku

Posušje: Profesori tužili direktora škole zbog prepravljanja ocjena

Profesori Gimnazije 'fra Grge Martića' iz Posušja su tužili direktora škole zbog prepravljanja ocjena
Sci-Tech / Obrazovanje | 25. 11. 2017. u 16:10 Bljesak.info
Srednjoškolski profesori iz Posušja u BiH podnijeli su kaznenu prijavu protiv direktora Gimnazije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srednjoškolski profesori iz Posušja u BiH podnijeli su kaznenu prijavu protiv direktora Gimnazije 'fra Grge Martića' iz Posušja.

Kažu da su na to bili primorani kako bi obranili dignitet profesije. Naime, direktor je zaključne negativne ocjene šest učenika prepravio u prolazne. On tvrdi da je radio po nalogu županijskog ministra.

Podsjetimo, učenici su bojkotirali početak nastave žaleći se na nepravdu, jer kako su tada rekli, onda nitko ne bi trebao učiti jer će svakako proći razred.

Nakon toga su lokalne stranke tražile smjenu premijera Zapadnohercegovačke županije (ŽZH), resorne ministrice i ravnatelja škole.


Kako je počelo....

Šest učenika izgubilo je godinu. Pojedini roditelji s tim se ne mogu pomiriti i tu priča počinje. Na njihov zahtjev u školi se vrši inspekcijski nadzor. Obavlja ga županiujska prosvjetna inspektorica Nada Đerek i sastavlja zapisnik. Naređuje poništavanje svih negativnih ocjena.

Profesori pišu žalbu na rješenje resorne ministrice Ružice Mikulić. Žalba je uvažena i činilo se završenim - učenici će ponavljati godinu.

''Poslije toga su se žalili roditelji. Sud je riješio stvar na način koji je na početku odredila prosvjetna inspektorica, tumačeći taj famozni sporni članak 6. Pravilnika o praćenju i ocjenjivanju učenika na način koji je bio i u početku'', navodi Ružica Mikulić, ministrica obrazovanja ŽZH.

Negativne ocjene su poništene bez suglasnosti profesora. Učenici nisu polagali popravni ispit. Preuzeli su svjedodžbe sa upisanim ocjenama dovoljan - 2.

Kopirati
Drag cursor here to close